Ukrainal napib rindele saatmiseks puhanud sõdureid

Jaanus Piirsalu
, ajakirjanik
Copy
Ukraina suurtükiväelane 27. novembril rindel Harkivi oblastis Kupjanski lähedal.
Ukraina suurtükiväelane 27. novembril rindel Harkivi oblastis Kupjanski lähedal. Foto: Madeleine Kelly/Zuma/Scanpix

Ukrainal on probleeme armeesse mobiliseerimisega, mistõttu pole kurnatud üksusi rindel kellegi vastu välja vahetada.

Viimastel nädalatel on paljud Ukraina eksperdid ja sõdurid kurtnud, et rindel sõdivad üksused on kuude kaupa aktiivsest sõdimisest äärmiselt väsinud, aga pole uusi ja värskeid üksusi, kes neid välja vahetaksid.

Rindel on Ukraina peamised probleemid seotud ressursside tohutu puudusega, sealhulgas on puudus sõduritest rindel, ütles avameelselt Kiievi üks tuntumaid ja paremaid politolooge Vladimir Fessenko.

Probleemist rääkis ka tuntud filmirežissöör, pikalt Venemaal vangis istunud Oleg Sentsov, kes sõdib rühmaülemana 47. brigaadis. See brigaad loodi spetsiaalselt suviseks pealetungiks ning relvastati Leopardi tankide ja Bradley lahingumasinatega. Pärast kuus kuud ägedat sõdimist lõunarindel Zaporižžja oblastis pidi raskeid kaotusi kandnud ja väsinud brigaad minema puhkusele, aga nad saadeti hoopis idarindele kaitsma Avdijivka linna, mida Vene väed praegu aktiivselt ründavad.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles