VIDEO Jeruusalemmas sai tulistamises surma kaks ja vigastada kaheksa inimest

Copy
Uudistav rahvamass jälgib Iisraeli politseinike ja päästeteenistuse Zaka vabatahtlike tööd tulistamispaigas Jeruusalemmas.
Uudistav rahvamass jälgib Iisraeli politseinike ja päästeteenistuse Zaka vabatahtlike tööd tulistamispaigas Jeruusalemmas. Foto: Ohad Zwigenberg / AP / Scanpix

Jeruusalemmas leidis neljapäeval aset tulistamine, milles sai surma kaks ja vigastada kaheksa inimest, kellest viie seisund on raske, ütlesid meedikud ja politsei.

Korrakaitsjate sõnul neutraliseeriti kaks tulistamisega seotud kahtlusalust sündmuskohal, pärast rünnakut ühe bussipeatuse lähistel Jeruusalemma lääneosas, kus puuduvad linna sisenemist kaitsvad kontrollpunktid.

«Kaks terroristi saabus autoga, üks neist oli relvastatud M-16 ja teine püstoliga,» ning nad avasid tule, ütles Jeruusalemma politseiülem Doron Torgeman ajakirjanikele sündmuskohalt.

Kiirabiteenistus Magen David Adom märkis, et üks ohvritest oli 24-aastane naine.

Tulistamispaik Jeruusalemmas juudiasunduse Ramot juures.
Tulistamispaik Jeruusalemmas juudiasunduse Ramot juures. Foto: Menahem Kahana / AFP / Scanpix

Rünnak leidis aset veidi aega pärast teadet, et Iisrael ja Palestiina islamistlik äärmusrühmitus Hamas pikendasid vaherahu veel päeva võrra, reedeni.

Kahe nädala eest sai rünnakus Ida-Jeruusalemmas asuvas kontrollpunktis surma Iisraeli sõdur. Kontrollpunkt asub tunneli suudmes, kustkaudu pääseb linnast okupeeritud Läänekaldale.

Veel viis iisraeli julgeolekutöötajat sai haavata, juudiriigi politseinikud tapsid kõik kolm ründajat.

Rünnaku tunnistas omaks Hamasi relvatiib Ezzedine al-Qassami Brigaadid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles