Ukraina julgeolekuteenistus lasi väidetavalt õhku Venemaad ja Hiinat ühendava raudteetunneli (4)

Postimees
Copy
Baikali-Amuuri magistraalraudteel Severomuiski tunneli idavärav. Selles tunnelis toimus täna öösel plahvatus.
Baikali-Amuuri magistraalraudteel Severomuiski tunneli idavärav. Selles tunnelis toimus täna öösel plahvatus. Foto: Localman / CC BY-SA 3.0 DEED / Wikimedia Commons

Ööl vastu tänast toimus plahvatus Venemaal Baikali-Amuuri magistraalraudteel Severomuiski tunnelis ning väljaande Ukrainska Pravda allikate väitel on kärgatuse taga Ukraina julgeolekuteenistus SBU.

Ukrainska Pravdaga rääkinud julgeolekujõudude allika väitel on Burjaatias asuv tunnel elutähtis Venemaa ja Hiina vahelise raudteeühenduse toimimiseks ning praegu on see plahvatuse tõttu rivist väljas, takistades muu hulgas ka sõjakraami vedu.

Kuigi ametlikult Ukraina eriteenistused Venemaa territooriumil korraldatud operatsioone ei kommenteeri, kinnitas Ukrainska Pravda allikas, et läinud ööl toimunud plahvatusega on seotud SBU.

«Kaubarongi liikumise ajal plahvatas neli lõhkekeha. Nüüd töötab FSB kohapeal, raudteetöötajad üritavad edutult minimeerida SBU erioperatsiooni tagajärgi,» lausus allikas.

Üle 15 kilomeetri pikk Severomuiski tunnel avati liikluseks paarkümmend aastat tagasi. Töö selle ehitamise kallal oli alanud juba 1975. aastal, kuid selle edenemist takistasid keerulised pinnasetingimused. 1977.–1991. aastal suudeti tunnelist rajada 13-kilomeetrine lõik, eelmise sajandi viimasel kümnendil veel paar kilomeetrit, kuid tööde lõpetamine levis selle sajandi algusaastatesse.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles