Madeleine McCanni kadumises kahtlustatav mees astub Saksamaal kohtu ette (1)

Copy
2018. aastal tehtud pilt, mille Itaalia karabinjeerid avaldasid 5. juunil 2020, on kujutatud Christian B., kui ta Itaalias narkokaubanduse eest vahistati.
2018. aastal tehtud pilt, mille Itaalia karabinjeerid avaldasid 5. juunil 2020, on kujutatud Christian B., kui ta Itaalias narkokaubanduse eest vahistati. Foto: Itaalia karabinjeeride pressiteenistus/AFP/Scanpix

Briti tüdruku Madeleine McCanni kadumise peakahtlusalune astub veebruaris Saksamaal viie muu seksuaalkuriteoga seoses kohtu ette, teatas täna Braunschweigi kohus.

Kohtuprotsess aastatel 2000-2017 Portugalis toime pandud kolme vägistamise ja kahe laste vastase seksuaalkuriteo asjus algab 16. veebruaril.

Braunschweigi kohtule kinnitati septembris, et tal on õigus Christian B. üle kohut mõista.

Mees kannab juba seitsmeaastast vanglakaristust 72-aastase USA turisti vägistamise eest 2005. aastal Portugalis Praia da Luzi kuurordis.

Christian B. on peamine kahtlusalune kolmeaastase Briti tüdruku Madeleine McCanni kadumises 2007. aastal Praia da Luzis.

Braunschweigi prokurörid on oma sõnul veendunud, et Christian B. tappis tüdruku, kuid talle ei ole veel süüdistust esitatud.

Viie teise seksuaalkuriteo süüdistus esitati talle 2022. aasta oktoobris.

Madeleine kadus 3. mail 2007. aastal mõni päev enne neljandat sünnipäeva Praia da Luzis, kus ta koos perega puhkas. Tüdruk läks kaduma korterist, sellal kui tema ema ja isa läheduses asuvas baaris sõpradega einestasid.

Ulatuslikust rahvusvahelisest operatsioonist ja meediakajastusest hoolimata ei ole temast jälgegi leitud ja kadumise asjus ei ole kellelegi süüdistust esitatud.

2020. aastal teatas Saksa politsei, et uurib Christian B. seotust juhtumiga ja et neil olevat konkreetseid tõendeid, et mees tappis Madeleine'i.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles