IMEDE IME Ugandas tõi 70-aastane naine ilmale kaksikud (1)

Copy
Haigla Uganda pealinnas Kampalas. Foto on illustratiivne.
Haigla Uganda pealinnas Kampalas. Foto on illustratiivne. Foto: Rebecca Vassie/AP/Scanpix

70-aastane Uganda naine tõi kolmapäeval ilmale kaksikud.

«Me oleme saavutanud midagi erakordset - tõime ilmale 70-aastase Aafrika vanima ema kaksikud!» teatas Kampala naiste viljakuskeskus ühismeedias. Beebid sündisid kolmapäeval. «Ema ja beebidega on kõik korras.»

Uganda pealinnas Kampalas asuva kliiniku sõnul tõi 70-aastane Safina Namukwaya kaksikud - poisi ja tüdruku - ilmale keisrilõike abil. Kliiniku esindaja õnnitles naist ja ütles kohalikule väljaandele, et tegemist on meditsiinilise edulooga, kus Namukwaya suutis näidata inimvaimu tugevust ja vastupidavust.

Namukwaya ütles kohalikule väljaandele Daily Monitor, et rasedus möödus raskelt, kuna tema elukaaslane jättis ta maha, kui sai teada, et naine ootab kunstliku viljastamise teel saadud kaksikuid. Pole teada, kas kunstlikul viljastamisel kasutati doonormunarakku või Namukwayalt varem kogutud ja külmutatud munarakku.

«Meestele ei meeldi, kui ütled neile, et ootad rohkem kui üht last. Alates sellest ajast, kui mind siia sisse kirjutati, pole mu mees välja ilmunud,» ütles Namukwaya. Naine sünnitas tütre ka 2020. aastal.

Namukwaya sõnul tekkis soov lapsi saada pärast seda, kui teda hakati lastetuse pärast mõnitama. «Ma hoidsin teiste inimeste lapsi, nägin neid suureks kasvamas ning minu juurest lahkumas. Ma mõtlesin, kes küll kannaks minu eest hoolt, kui ma ükskord vana olen,» rääkis ta.

2019. aastal tõi aga veelgi vanem - 73-aastane - India naine ilmale kaksikud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles