VAHERAHU LÄBI! Israeli armee taasalustas võitlust Hamasi vastu

Copy
Iisraeli sõdur Gaza sektoris.
Iisraeli sõdur Gaza sektoris. Foto: Iisraeli kaitsejõud/Reuters/Scanpix

Ajutine relvarahu Iisraeli ja Hamasi vahel lõppes täna, kui Iisraeli armee teatas lahingutegevuse jätkumisest ning AFP ajakirjanik nägi pealt õhu- ja suurtükirünnakuid Gaza linnale.

«Hamas rikkus tegevuspausi ja lisaks tulistas Iisraeli territooriumi suunas,» seisab armee avalduses, mis lisas, et on uuesti alustanud Gaza sektoris võitlust terroriorganisatsiooni Hamas vastu.

Umbes tund aega enne relvarahu ametlikku lõppemist teatas Iisreali sõjavägi, et nende raketitõrjesüsteem püüdis täna hommikul kinni Gazast välja lastud raketi.

«Pärast esialgset teadet Gaza sektori lähedal asuvates kogukondades kõlanud sireenide kohta peatas IDFi (Israel Defense Forces – Iisraeli kaitsevägi) õhukaitse edukalt Gaza sektorist alguse saanud stardi,» kinnitas sõjavägi oma Telegrami kanalil.

AFP ajakirjanik Gazas ütles, et Iisraeli sõjalennukid andsid ridamisi lööke ja Gaza linnas oli suurtükituli. Samuti võis esimest korda pärast relvarahu kuulda territooriumi lõunaosas droonide liikumist, kinnitas AFP ajakirjanik.

Võitluste jätkamine purustas lootuse, et õnnestub pikendada seitsmepäevast relvarahu, mille käigus vabastati kümneid pantvange vastutasuks Palestiina vangide vabastamisele Iisraelis.

Samuti võimaldas relvarahu osutada Gaza tsoonile rohkem humanitaarabi.

USA välisminister Antony Blinken kohtus eile Iisraeli ja Palestiina ametnikega ja kutsus neid üles pikendama pausi vaenutegevuses ning hoiatas, et ka lahingute jätkumise korral tuleb kaitsta Palestiina tsiviilelanikke.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles