AK V ja Z nagu Volodõmõr Zelenskõi: Vene kultuskirjaniku romaan Ukraina presidendist

Jan Levtšenko
, Ajakirjanik
Copy
Elusuurune nali: komöödiaseriaalis «Rahva teener» kehastas Volodõmõr Zelenskõi tavalist ajalooõpetajat Vassõl Holoborodkot (pildil), kes sai ootamatult Ukraina presidendiks. Seriaaliga saavutatud populaarsus võimaldas Zelenskõil võita 2019. aastal presidendivalimised ja tõusta tegelikult riigipeaks.
Elusuurune nali: komöödiaseriaalis «Rahva teener» kehastas Volodõmõr Zelenskõi tavalist ajalooõpetajat Vassõl Holoborodkot (pildil), kes sai ootamatult Ukraina presidendiks. Seriaaliga saavutatud populaarsus võimaldas Zelenskõil võita 2019. aastal presidendivalimised ja tõusta tegelikult riigipeaks. Foto: Jaroslav Burdovõtsõn/Wikimedia Commons

Sügisel ilmus kirjastuselt Freedom Letters Dmitri Bõkovi raamat «VZ. Portree rahva taustal». Selle 500 leheküljel kõneldakse nende initsiaalide kõige kuulsamast kandjast – Volodõmõr Zelenskõist.

Tegemist ei ole elulooga selle sõna otseses tähenduses – pigem on see publitsistlik romaan, mis koosneb kolmest osast: «Komöödia», «Tragöödia» ja «Müsteerium»: Ukraina rahva liider ei mängi enam antiikkangelase rolli, vaid elab seda. Rus.Postimees uuris autorilt, miks ta raamatu kirjutas ja mida öelda tahtis.

Kõigepealt uuris intervjueeritav portaali Rus.Postimees ajakirjanikult pikalt, kuidas Euroopas läheb. Teiselt kontinendilt nähakse paljusid asju teises valguses kui sõjaõhutajaga vahetult piirnevas riigis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles