AUKUS-e kaitseministrid kuulutasid kõrgtehnoloogilist koostööd (2)

Copy
Austraalia asepeaminister ja kaitseminister Richard Marles, USA kaitseminister Lloyd Austin ja nende Briti kolleeg Grant Shapps pidasid Californias pärast kolmepoolset kohtumist ühispressikonverentsi.
Austraalia asepeaminister ja kaitseminister Richard Marles, USA kaitseminister Lloyd Austin ja nende Briti kolleeg Grant Shapps pidasid Californias pärast kolmepoolset kohtumist ühispressikonverentsi. Foto: JOSH EDELSON

USA kaitseminister Lloyd Austin võõrustas reedel oma Austraalia ja Briti ametivenda Californias Silicon Valleys ning pärast kohtumist teatati kõrgtehnoloogilisest koostööst süvakosmose radari, tehisaru ja kvantarvutussüsteemide vallas, mille eesmärk on tugevdada oma relvajõude üleilmsete ohtude palge ees, sealhulgas kavatsusega astuda vastu Hiina üha kasvavale sõjalisele võimsusele.

Kolm meest kohtusid USA tehnoloogiasektori südames, et ehitada niinimetatud AUKUS-e (Austraalia, Suurbritannia ja USA inglise keelsete lühendite kombinatsioon) ühisele partnerlussuhtele, mis sai alguse 2021. aasta septembris peamise eesmärgiga astuda vastu nii Pekingi kui Moskva režiimide agressiivsusele.

«Tänane vaid joonib alla (tõsiasja), et AUKUS on kord põlvkonna kestel tuleb võimalus, mis edendab rahu ja julgeolekut kõikjal India ja Vaikse ookeani piirkonnas,» ütles Lloyd Austin ajakirjanikele.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles