Putini liitlane Kim Jong-un ähvardas hävitada USA luuresatelliidid (3)

Copy
Kim Jong-un külastas 30. novembril õhujõudude baasi.
Kim Jong-un külastas 30. novembril õhujõudude baasi. Foto: Põhja päästekeskus

Põhja-Korea ähvardas täna hävitada USA luuresatelliidid, kui Washington peaks üritama rünnata Pyongyangi eelmisel nädalal orbiidile lennutatud sõjaväe luuresatelliiti.

Põhja-Korea kaitseministeeriumi kõneisik ütles, et säärast sammu peetaks sõja kuulutamiseks, edastas Põhja-Korea riiklik uudisteagentuur KCNA.

USA kosmoseväejuhatuse kõneisik Sheryll Klinkel ütles sel nädalal, et Ühendriigid võivad õõnestada vastase vägede efektiivsust ja surmavust kõikjal.

Kui Ühendriigid üritavad rikkuda Põhja-Korea õigusi kosmoses, kaalub Pyongyang enesekaitseks vastumeetmena USA luuresatelliitide õõnestamist või hävitamist, ütles Põhja-Korea kaitseministeeriumi esindaja.

Alates läinud nädala stardist väidab Põhja-Korea, et nende uus luuresatelliit kogus pildimaterjali USA ja Lõuna-Korea oluliste sõjaväeliste objektide, aga ka Itaalia pealinna Rooma kohta.

Samas ei ole Pyongyang avaldanud ühtegi satelliidifotot, mida nad väidavad endal olevat.

Põhja-Korea satelliidi Malligyong-1 start oli Pyongyangi kolmas katse saata selline luuresatelliit orbiidile, mais ja augustis kaks katset nurjusid.

Souli teatel sai Põhja-Korea tehnilist abi Moskvalt vastutasuks relvatarnete eest Venemaale, mis kasutab seda oma agressioonisõjas Ukraina vastu.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles