SILMAMOONDUSTRIKK Lavrov sai selle, mida ta OSCEst tooma läks (6)

Copy
Venemaa välisminister Sergei Lavrov osales OSCE ministrite tasandi kohtumisel Skopjes 30. novembril 2023.
Venemaa välisminister Sergei Lavrov osales OSCE ministrite tasandi kohtumisel Skopjes 30. novembril 2023. Foto: ROBERT ATANASOVSKI / AFP / SCANPIX

Möödunud nädalal OSCE saali lubatud Sergei Lavrov sai selle, mille järele ta läks. Ta korraldas optilise illusiooni näitamaks globaalsele lõunale ja teistele Venemaa liitlastele ÜROs, et Moskvat ei saa täielikult isoleerida. 

Venemaa välisminister Sergei Lavrov tegi Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) kohtumisel Põhja-Makedoonia pealinnas Skopjes läänt sarjava ettekande, kogus pilte kahepoolsetelt kohtumistelt ja istus seejärel ajakirjanikke täis pressiruumis, kirjutas Deutsche Welle (DW).

Lavrov pingutas Saksamaa rahvusringhäälingu ajakirjaniku sõnul eelkõige selle nimel, et näidata globaalsele lõunale, kuidas Venemaad ei suudeta tegelikult isoleerida. Etendus oli vajalik Lõuna-Ameerika liidritele ja teistele Venemaa liitlastele ÜROs. «Optiline illusioon,» kirjeldas toimunut DW-le üks kõrge lääne diplomaat, paludes oma nime mitte avaldada.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles