UKRAINA PÄEVIK 2.12: Ukraina pool paistab olevat enam-vähem kõikjal asunud kaitsesse ning Vene okupantidel õnnestub hoida pealetungihoogu paljudel suundadel. See ei tähenda küll iseenesest veel suuri muutusi rindejoones, vähemalt esialgu, aga peaks panema mõtlema liitlasi selle toetuse mahtude ja tarnete kiiruse peale, mida Ukraina vajab Venemaa tagasi hoidmiseks.

Üldplaanis on näha, et Vene kahurilihunikud suunavad väga suurt isikkoosseisu ressurssi selleks, et liikuda kasvõi meetrihaaval edasi ka neis suundades, kus neil pole pikalt edu olnud. Suurimaid kaotusi kannavad nad ilmselt Avdijivka ümbruses, mis on kujunenud okupantide põhijõupingutuse suunaks juba mitme nädala eest.

Luhanski operatiivsuunal üritavad Vene okupandid hoida survet Kupjanski linnale ning nende eesmised positsioonid on jõudnud Sinkovka küla servale, kuigi see asula ise püsib veel ukrainlaste kaitseliinina. Viimase nädala jooksul selles piirkonnas olulisi rindejoonemuutusi ei sündinud, kuigi okupantide pealetungisurve on tugev.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.