LOJAALSUSTEST Hamas andis valusa löögi Iisraelis elavatele mitte-juudi väikerahvastele (6)

Copy
Iisraeli beduiinikogukonna liikmed ajakirjanikega kohtumisel, nõudes õiglust oma Hamasi poolt tapetud sugulastele. Lõuna-Iisraelis Hura küla lähedal 9. novembril 2023.
Iisraeli beduiinikogukonna liikmed ajakirjanikega kohtumisel, nõudes õiglust oma Hamasi poolt tapetud sugulastele. Lõuna-Iisraelis Hura küla lähedal 9. novembril 2023. Foto: AMMAR AWAD / REUTERS / SCANPIX

Kõik Iisraelis elavad moslemid ei ole palestiinlased. Mitte-juudi väikerahvaste esindajad sattusid Hamasi ja Iisraeli sõjas keerulisse olukorda. Paljud nendest sõdivad Iisraeli kaitseväes ja mõni on kaotanud Iisraeli eest võideldes elu, ent nende lojaalsusesse suhtutakse umbusuga. 

Veerand Iisraeli elanikest ei ole juudid. Erinevate mitte-juudi etniliste väikerahvaste olukord Hamasi ja Iisraeli vahelises konfliktis peegeldab toimuva sõja keerukust ja piirkonna ajalugu, vahendas The Economist oma viimases numbris.

Ainult kaks kolmandikku Iisraelis elavatest moslemitest on palestiinlased. Iisraelis elavad näiteks ka araabia juurtega beduiinid. Iisraelis elavaid druuse peavad aga ülejäänud moslemid ketseriks. 

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles