ÜLEVAADE «Hamas üritas külvata võimalikult palju hirmu – tappes, elusalt põletades, vägistades» (1)

Margus Parts
, toimetaja
Copy
Meeleavaldus Londonis, kus protestijad heidavad ÜRO ametile ette vaikimist Hamasi võitlejate toime pandud seksuaalkuritegude asjus. 
Meeleavaldus Londonis, kus protestijad heidavad ÜRO ametile ette vaikimist Hamasi võitlejate toime pandud seksuaalkuritegude asjus. Foto: Vuk Valcic/ZUMA Press Wire/Scanpix

Hamasi 7. oktoobri rünnakus Iisraelile oli kesksel kohal seksuaalne vägivald – paljud naiste surnukehad leiti alasti ja vigastatud suguelunditega.

Iisraeli eriüksuse Zaka komandöril Haim Outmezginel on raskusi 7. oktoobri sündmuste kirjeldamisega. Pärast Hamasi tapatalguid leidis ta põllult kahe noore naise surnukeha, mõlemal jalad harki tõmmatud. Ühel neist oli kuulihaav vagiinas, teisel alla kistud teksapüksid ja marrastused jalgadel.

«Me kogusime kümne päevaga [Supernova] festivalialalt ja kibutsidest tuhat surnukeha,» ütles Outmezgine väljaandele The Times. «See oli selge, et nad üritasid külvata võimalikult palju hirmu – tappes, elusalt põletades, vägistades. Paistis, et nende eesmärk oli vägistada võimalikult palju.»

Zaka eriüksus koosneb vabatahtlikest, kelle eesmärk on koguda kokku tapetute säilmed, muuhulgas nende veri, et inimesi saaks matta juudi traditsioonide järgi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles