INTERVJUU ELi sõjalise komitee juht: Ukraina kaotus maksaks meile palju

Evelyn Kaldoja
, välisuudiste toimetuse juhataja
Copy
ELi demokraatiaid ei saa muuta samasuguseks sõjamajanduseks nagu Venemaa oma, kuid läänes suudetakse toota kvaliteetsemat varustust ja relvastust, usub ELi sõjalise komitee juht kindral Robert Brieger. 
ELi demokraatiaid ei saa muuta samasuguseks sõjamajanduseks nagu Venemaa oma, kuid läänes suudetakse toota kvaliteetsemat varustust ja relvastust, usub ELi sõjalise komitee juht kindral Robert Brieger. Foto: Eero Vabamägi

Euroopa kaitsehoiaku tugevdamine ja sõjaväeladude täitmine on kulukas, kuid Ukraina kaotus oleks veel kulukam, ütleb ELi sõjalise komitee juht kindral Robert Brieger.

Kui lihtne 27 kaitseväe juhataja vahel kompromissi leidmine on?

Aeg-ajalt on see pisut keerukas, sest ELi riigid on kõik demokraatiad, kellel võib olla samadele katsumustele ja kriisidele erinevaid vaatenurki.

Meie lähtume arusaamast, et igaühe riiklike huvide eest seismine on hea majandusele ja ühiskonnale, aga me vajame ühist katust, ühist Euroopa kaitse- ja julgeolekuhoiakut ning peame tugevdama koostööd.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles