Briti välisminister David Cameron suundub visiidile Washingtoni

Copy
FILE PHOTO: British Foreign Secretary David Cameron leaves Number 10 Downing Street after a Cabinet meeting in London, Britain, December 5, 2023. REUTERS/Hollie Adams/File Photo
FILE PHOTO: British Foreign Secretary David Cameron leaves Number 10 Downing Street after a Cabinet meeting in London, Britain, December 5, 2023. REUTERS/Hollie Adams/File Photo Foto: HOLLIE ADAMS

Briti välisminister David Cameron suundub kolmapäeval Washingtoni, et rõhutada kahepoolsete suhete tähtsust oma esimesel USA-visiidil pärast üllatuslikku naasmist eesliinipoliitikasse.

Endine peaminister lubab ka Ühendkuningriigi «vankumatut toetust Ukrainale» ja arutab Gaza sõda, teatas Briti välisministeerium.

«ÜK ja USA on sügavalt seotud ühise missiooniga kaitsta väärtusi, mis tagavad meile kõigile julgeoleku ja õitsengu,» ütles Cameron enne visiiti.

«Seetõttu toetame Ukrainat vankumatult.»

«Oleme ka Lähis-Idas ühtsed, tehes koostööd, et tagada piirkonna pikaajaline julgeolek ja stabiilsus ning vastata Hiina esitatud väljakutsetele.»

Cameron peab kõnelusi USA välisministri Antony Blinkeniga ning kongresmenidega nii vasak- kui paremtiivalt.

Nad arutavad humanitaarabi andmist Gaza konflikti läbi kannatanutele ja seda, kuidas USA ja ÜK saavad teha koostööd pikaajalise kahe riigi lahenduse leidmiseks, teatas tema büroo.

Aastail 2010–2016 peaministrina töötanud Cameron nimetati Briti välisametkonna juhiks 13. novembril, kui peaminister Rishi Sunak oma valitsuses ümberkorraldusi tegi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles