IGOR TARO UKRAINA PÄEVIK Avdijivka alla on Ukrainal vähe häid võimalusi peale jõudude õigeaegse väljatõmbamise

Igor Taro
, sõjavaatleja, riigikogu liige (Eesti 200)
Copy
Ukraina sõdurid õppusel Kiievi lähistel.
Ukraina sõdurid õppusel Kiievi lähistel. Foto: OLEG PETRASJUK / EPA / SCANPIX

Vene okupatsioonivägede surve püsib Ukrainas kogu rindejoone ulatuses ning nende sooviks on saavutada lähiajal oluline läbimurre ühes punktis – Avdijivkas. Kõikjal mujal sõltub Ukraina rinde püsimine liitlaste abist ja ukrainlaste endi kangelaslikust kaitsetahtest, kirjutab sõjavaatleja ja poliitik Igor Taro eilse sõjapäeva kokkuvõttes.

Venelaste kaotused on neil päevil üsna massiivsed ja küündivad järjekindlat üle tuhande sõduri, kuna nad üritavad iga hinnaga saavutada Avdijivka piirkonnas olulist läbimurret. See näitab ainult Venemaa hoolimatust oma kodanike suhtes ja iga elava hinge suhtes üldiselt. 140 miljoni elanikuga riigil on küll ja veel kahuriliha, mida sõjaahju saata.

Paraku ei peeta Venemaal isegi Teise maailmasõja miljonitesse ulatunud kaotusi sõjakahjudeks, vaid pigem kangelaslikkuse musternäiteks. See tähendab, et Venemaal on nii materiaalset kui moraalset ressurssi rindel kasutamiseks veel küllaga ja selles kasutegur ei pea olema sugugi suur. Ühtlasi on see muidugi märk, et venelased kulutavad oma jõudu rindel üsna olulisel määral ja iga selline päev vähendab nende võimekust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles