Populaarseimad välismaised peigmehed Moskvas on türklased

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pruutpaar Moskva kesklinnas Lužkovi sillal.
Pruutpaar Moskva kesklinnas Lužkovi sillal. Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Moskva perekonnaseisuameti statistika järgi olid eelmise aasta populaarseimad välismaised peigmehed türklased ja seda juba kolmandat aastat järjest.


Eelmisel aastal registreeriti Venemaa pealinnas välismaalase osalusel 12 000 abielu, neist suures osas oli üheks pooleks Türgi kodanik, vahendas

Interfax

.

«2008. aastal registreerisime 11 984 segaabielu. See on 800 võrra vähem kui 2007. aastal,» rääkis Moskva perekonnaseisuameti direktor Irina Muravjova.

Türklastele järgnevad Saksa, USA, Iisraeli ja Suurbritannia kodanikud. SRÜ riikide arvestuses on esikohal Ukraina, järgnevad Armeenia, Moldova, Usbekistani ja Aserbaidžaani kodanikud, rääkis Muravjova.

Kui 2007. aastal mahtus moskvalaste abikaasadeks saanud kodanike sünnimaade nimekirja 102 riiki, siis 2008. aastal lisandus 6 riiki (Burundi, Costa Rica, Libeeria, Panama, Cabo Verde ja Togo).

Minski naiste jaoks on välismaalastest peigmeeste esinumbriks Saksa kodanikud, järgnevad itaallased, juudid, leedukad ja afgaanid, vahendas Vetšernii Minsk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles