Vanuatu: väike vähemus takistab COP28-l edu saavutamast

Copy
Colombia president Gustavo Petro, Tuvalu peaminister Kausea Natano, Vanuatu kliimaminister Ralph Regenvanu, Antigua ja Barbuda valitsusjuht Gaston Alphonso Browne, Palau põllumajandus-, kalandus- ja keskkonnaminister Steven Victor ning moderaator ja fossiilkütuste leviku tõkestamise leppe algatuse poliitdirektor Gillian Cooper COP28 üritusel.
Colombia president Gustavo Petro, Tuvalu peaminister Kausea Natano, Vanuatu kliimaminister Ralph Regenvanu, Antigua ja Barbuda valitsusjuht Gaston Alphonso Browne, Palau põllumajandus-, kalandus- ja keskkonnaminister Steven Victor ning moderaator ja fossiilkütuste leviku tõkestamise leppe algatuse poliitdirektor Gillian Cooper COP28 üritusel. Foto: THAIER AL-SUDANI / REUTERS / SCANPIX

Väike vähemus riike takistab ÜRO kliimakõnelustel Dubais saavutamast üksmeelt fossiilkütustest loobumises, ütles Vanuatu kliimaminister pühapäeval.

COP28 kohtumine on jõudnud kriitilisse järku, ütles Ralph Regenvanu, kelle kodumaad Okeaanias ohustavad kliima soojenemisest tingitud meretaseme tõus ja troopilised tormid.

«Enamus siin tahab fossiilkütuste keelt, keelt, mis viiks meid fossiilkütustest loobumiseni, see viitab soovile liikuda teadusest, 1,5 kraadi eesmärgist lähtudes,» ütles Regenvanu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles