Nobeli rahupreemia laureaat sarjas oma kõnes Iraani türanlikku ja naistevastast usurežiimi

Copy
Kiana ja Ali Rahmani, Nobeli rahupreemia laureaadi Narges Mohammadi kaksikutest lapsed, kes võtsid vangistatud iraanlanna eest vastu auhinna ja lugesid ette tema vanglast välja smugeldatud kõne.
Kiana ja Ali Rahmani, Nobeli rahupreemia laureaadi Narges Mohammadi kaksikutest lapsed, kes võtsid vangistatud iraanlanna eest vastu auhinna ja lugesid ette tema vanglast välja smugeldatud kõne. Foto: Fredrik Varfjell / NTB / Reuters / Scanpix

Iraani kurikuulsas vanglas kinni hoitav Nobeli rahupreemia laureaat Narges Mohammadi taunis islamivabariigi türanlikku ja naistevastast religioosset valitsust oma kõnes, mille lugesid auhinna vastuvõtutseremoonial pühapäeval ette tema lapsed.

Mohammadi, kes võitleb naiste pearäti ehk hijabi kohustusliku kandmise ja surmanuhtluse vastu Iraanis, on olnud Teherani Evini vanglas alates 2021. aastast ning tal ei olnud võimalik prestiižset auhinda isiklikult vastu võtta.

Tema eest võtsid auhinna vastu naise 17-aastased kaksikud Ali ja Kiana, kes mõlemad elavad alates 2015. aastast eksiilis Prantsusmaal. Kaksikud lugesid ette kõne, mis Mohammadil õnnestus oma kambrist välja smugeldada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles