COP28 kokkuleppe vastuoluline mustand kutsub vähendama fossiilkütuste tootmist (1)

Copy
Väikeste Saareriikide Liidu esimees ning ühtlasi Samoa loodusvarade ja keskkonnaminister Toeolesulusulu Cedric Schuster väljendas kokkuleppe teksti mustandi üle selget rahulolematust.
Väikeste Saareriikide Liidu esimees ning ühtlasi Samoa loodusvarade ja keskkonnaminister Toeolesulusulu Cedric Schuster väljendas kokkuleppe teksti mustandi üle selget rahulolematust. Foto: MARTIN DIVISEK / EPA / SCANPIX

Kliimatippkohtumise COP28 eesistuja Araabia Ühendemiraatide ette valmistatud kokkuleppe teksti mustand kutsub vähendama fossiilkütuste tootmist ja tarbimist, kuid ei maini enam nendest järkjärgulist loobumist; väikesaarte ühendus näeb aga leppe puhul eeskätt nende huvide selget eiramist.

Esmaspäeval avaldatud kokkuleppe tekst kutsub vähendama fossiilkütuseid «õiglaselt ja metoodiliselt, et saavutada 2050. aastaks või enne seda teadusest lähtuvalt nullheide».

Tippkohtumise lõppdokumendi eelnõu koostati AÜE riikliku naftafirma juhi ja COP28 eesistuja Sultan Al Jaberi juhtimisel ning avaldati kliimakonverentsi viimase päeva eelõhtul.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles