ISW: Venelased keskenduvad järjekindlalt Zelenskõi ja Zalužnõi maine õõnestamisele

Postimees
Copy
Ukraina relvajõudude juhataja kindral Valeri Zalužnõi ja president Volodõmõr Zelenskõi.
Ukraina relvajõudude juhataja kindral Valeri Zalužnõi ja president Volodõmõr Zelenskõi. Foto: Ukraina Presidendi Pressiteenistus/AFP/XGTY/Scanpix

Venemaa jätkab sihikindlalt erinevate infooperatsioonide läbiviimist, mille eesmärk on õõnestada Ukraina poliiteliidi mainet ning tekitada lahkhelisid Ukraina presidendi Volodõmõr Zelenskõi ja relvajõudude ülemjuhataja kindral Valeri Zalužnõi vahele, kirjutab USA mõttekoda Sõjauuringute Instituut (ISW) viimases sõjaülevaates.

Ukraina kaitseminister Rustem Umerov juhtis eile tähelepanu sellele, et Venemaa osaleb aktiivselt Ukraina autoriteedi õõnestamises infovaldkonnas, luues Ukraina juhtkonna sees konflikte ja soodustades väärarusaamu, et Ukrainal puudub oma lääneliitlaste toetus.

Atlandi Nõukogu digitaalse kohtuekspertiisi uurimislabor koostöös BBC projekti Verifyga avaldas eile ka ühisaruande, milles kirjeldatakse üksikasjalikult Venemaa teabeoperatsiooni Ukraina endise kaitseministri Oleksi Reznikovi vastu enne tema tagasiastumist selle aasta septembris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles