KOMMENTAAR Miks pole hea mõte Ukrainas sõja ajal valimisi korraldada

Tetjana Fedosjuk
Copy
Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi (keskel) käis novembri lõpus Kupjanskis, kus sai Kupjanski taktikalise rühma komandörilt Oleksandr Lutsenkolt ja Ukraina maavägede juhilt kindralpolkovnik Oleksandr Sõrskõilt ülevaate olukorrast Kupjanski-Lõmani rindel.
Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi (keskel) käis novembri lõpus Kupjanskis, kus sai Kupjanski taktikalise rühma komandörilt Oleksandr Lutsenkolt ja Ukraina maavägede juhilt kindralpolkovnik Oleksandr Sõrskõilt ülevaate olukorrast Kupjanski-Lõmani rindel. Foto: Ukraina Presidendi Kantselei/Planet Pix/Zuma Press Wire/Scanpix

Kas valimised on vajalikud, et jääda demokraatlikuks maaks? See on küsimus, millega Ukraina praegu silmitsi seisab.

Algselt pidid Ukraina parlamendi ehk ülemraada valimised toimuma sel sügisel. Kuid et sõda kestab endiselt ja riigis on sõjaseisukord, lükati valimised määramata ajaks edasi, nii et praegused parlamendiliikmed on Ukraina ajaloo kõige kauem ametis olnud seadusandjad. Valimiskalendris on järgmiseks presidendivalimised, mis peaksid põhiseaduse järgi toimuma märtsis. Valitsus ja rahvas on aga üksmeelel, et Ukrainas lähikuudel valimisi ei toimu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles