Soome laev lõhkus Taani raudteesilla

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome laev lõhkus Taani raudteesilla
Soome laev lõhkus Taani raudteesilla Foto: SCANPIX

Põhja-Taanis Jüütimaal Ålborgi lähedal asuv Limfjordeni raudteesild sai üleeile Soome kaubalaeva tõttu kannatada.

Taani võimude sõnul märkas Soome laevafirma Ronja Marin aluse Ramona kapten, et sild ei olnud üles tõstetud, edastab iltalehti.fi.

Kuid laev oli sillale juba nii lähedal, et alust peatada ei olnud võimalik.

Kokkupõrkes keegi kannatada ei saanud, kuid silla kahjustused on nii suured, et seda ei saa enne kasutada kui remont on tehtud.

Taani meedia andmetel oleks võinud aset leida suurõnnetus, kuna paar minutit enne laeva jõudmist sillani, sõitis sillast üle kiirrong. Rongi kiirus oli 60 kilomeetrit tunnis.

«Kokkupõrke tagajärjel nihkusid rööpad paigast. Ei taha mõelda, mis oleks juhtunud siis kui rong oleks sillal olnud ja laev oleks silda sõitnud,» lausus Põhja-Jyllandi politsei esindaja Per Jorgensen.

Taani DSB raudteefirma esindaja arvates ei saanud katastroofi tekkida. Esindaja selgitas, et laeva kapten tõenäoliselt ootas silla ülestõstmist, kuid hakkas liiga vara liikuma.

Taani võimud alustasid juhtumi uurimist. Politsei tegi alkoholitesti nii laeva kaptenile kui sillamehhaanikule, kuid mõlemad olid kained.

Laev suundus pärast õnnetust Ålborgi sadamasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles