ÜLEVAADE Švets: kindral Zalužnõi järel nuhivad Ukraina eriteenistused (1)

Andres Herkel
, toimetaja
Copy
Juri Švets
Juri Švets Foto: Kaader videost / Youtube.com

Riikide sisepoliitilised mullistused ja Kremli infooperatsioonidega külvatud kahtlused ei tohi väärata Ukraina võitu agressori üle, kordab oma igapäevastes Youtube’i analüüsides ja ülevaadetes päevast päeva analüütik Juri Švets. Tihti esineb ta ka reljeefsete süüdistustega Ukraina võimude aadressil.

Ukraina-meelne endine KGB töötaja, kunagi Vladimir Putiniga koos õppinud Švets on viimastel nädalatel väsimatult postitanud ülevaateid USA Kongressis toimuvast. Švets hoiab oma jälgijaid kursis sellega, millised on väljavaated, et USA sõjaline toetus Ukrainale lõpuks ikkagi jätkub.

Ei, ta ei ole võtnud pärast Ukraina presidendi Volodõmõr Zelenskõi Washingtonis käiku nädal tagasi paari nädala eest esitatud ränki süüdistusi. Mäletatavasti ütles Švets, et Zelenskõi reetis Ukraina huvid, kui keeldus 5. detsembril ootamatult esinemast videosilla vahendusel Kongressi liikmete ees. Sel päeval oli aga Washingtonis puhkenud suur tüli ja segadus ning vabariiklaste-demokraatide vastuolu pärast kukkus sisuliselt läbi ka Valge Maja julgeolekuülevaade. Vahepeal jõudis Zelenskõi Washingtonis kohal käia ja Kongressis esineda.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles