12. SANKTSIOONIPAKETT Millised Vene sõjamasinat toetavad ettevõtted ja isikud lisas EL musta nimekirja?

Copy
Teiste seas lisas EL sanktsiooninimekirja ka ametnikud, kes olid seotud tänavu septembris ebaseaduslike kohalike valimiste organiseerimisega okupeeritud Ida-Ukrainas. Pildil valimisjaoskond Donetskis 10. septembril.
Teiste seas lisas EL sanktsiooninimekirja ka ametnikud, kes olid seotud tänavu septembris ebaseaduslike kohalike valimiste organiseerimisega okupeeritud Ida-Ukrainas. Pildil valimisjaoskond Donetskis 10. septembril. Foto: AP/Scanpix

Eile ELi Nõukogu heakskiidu saanud 12. sanktsioonipakett Venemaale lisab musta nimekirja veel 61 isikut ning 86 firmat ja asutust, kes õõnestavad või ähvardavad Ukraina territoriaalset puutumatust, suveräänsust ja iseseisvust.

Ennekõike tabavad ELi uued sanktsioonid Venemaa sõja- ja kaitsevaldkonda: sanktsiooninimekirja lisandus üle 40 ettevõtte, mis kuuluvad Vene sõjatööstuskompleksi, seitse Vene erasõjaväefirmat ning üks nende asutaja, 12 Venemaa sõjamasina toetamisega seotud Valgevene kodanikku ning täiendavad kaitsevaldkonnaga seotud Vene ametnikud ja ettevõtjaid.

Sanktsiooninimekirja lisati ka Venemaa üks suurimaid kindlustusfirmasid AlfaStrahhovanie Grupp, Vene finantsjärelevalve teenistus Rosfinmonitoring ning neli telekomifirmat, mis tegutsevad Venemaa okupeeritud Ukraina aladel: Mirtelekom, Ljukstrans, Krõmtelekom ja Beto.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles