ÜLEVAADE Kas Le Peni ootamatu toetus rändeseadusele tõmbas Macronilt vaiba alt?

Külli Kapper
, välisuudiste toimetaja
Copy
Vasakpoolsed poliitikud avaldasid Prantsusmaa parlamendis karmi immigratsiooniseaduse vastu meelt loosungitega, mis tuletasid meelde prantsuse põhiväärtusi: võrdsust, vendlust ja vabadust.
Vasakpoolsed poliitikud avaldasid Prantsusmaa parlamendis karmi immigratsiooniseaduse vastu meelt loosungitega, mis tuletasid meelde prantsuse põhiväärtusi: võrdsust, vendlust ja vabadust. Foto: Jeanne Accorsini/sipa/Scanpix

Prantsusmaa parlament hääletas ülekaalukalt uue immigratsiooniseaduse poolt, millega peatatakse sisserännanute kiire juurdepääs sotsiaaltoetustele ja lubatakse välisriikidest tulnud kurjategijad senisest kiiremini nende päritoluriiki tagasi lennutada.

Siseminister Gerald Darmanin ütles vahetult pärast tema ministriportfellist pärit seaduse vastuvõtmist, et praegu on ranged meetmed vajalikud. «Ninapidi ainult Pariisi kesklinnas kinni olles ei ole võimalik lahendada ülejäänud Prantsusmaal elavate prantslaste probleeme.»

Olukorra muutis sisepoliitiliselt plahvatusohtlikuks aga see, et viimasel minutil tulid president Emmanuel Macroni tüüritud vähemusvalitsuse toetuseks opositsiooni hääled ka parlamendis kõige paremal äärel paiknevatelt poliitikutelt, kes tegutsesid Marine Le Peni taktikepi all.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles