ÜLEVAADE Saksamaa puistab aktiivselt Palestiina võitlejate poolehoidjaid

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
Teisipäeval korraldasid Palestiina lippe ja traditsioonilisi kufiya salle kandvad aktivistid Berliini keskraudteejaamas meeleavalduse Iisraeli sõjategevuse vastu Gazas.
Teisipäeval korraldasid Palestiina lippe ja traditsioonilisi kufiya salle kandvad aktivistid Berliini keskraudteejaamas meeleavalduse Iisraeli sõjategevuse vastu Gazas. Foto: Michael Kuenne/PRESSCOV/ZUMA Press Wire/Scanpix

Iisraeli võitluses Hamasiga vankumatult toetavad Saksamaa võimud on võtnud üha karmimalt pihtide vahele Hamasi ja teisi terrorirühmitusi õigustavad ühendused, kuid teravdatud tähelepanu all on ka palestiinlasi toetavad sümbolid laiemalt.

Pärast eelmise nädala suuroperatsiooni, mis nurjas väidetava Hamasi liikmete rünnakuplaani, korraldas Saksa politsei üleeile haarangu vasakpoolse naisühenduse Zora juures, keda kahtlustatakse toetuses Hamasiga seotud rühmitusele Palestiina Vabastamise Rahvarinne, mille nii EL kui USA on kuulutanud terroristlikuks.

Ajalehe Tagesspiegel andmeil põhjustas 170 politseiniku osalusel toimunud läbiotsimise Berliini kuues korteris, ühes kohvikus ja bürooruumides palestiinameelne lendleht, mida Zora jagas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles