UKRAINA ROTIRELV Närilised levitavad kaevikutes kükitavate Vene sõdurite seas ränka taudi (2)

Postimees
Copy
Rott tänaval. Närilised on hõivanud Harkivi oblastis nii Ukraina kui ka Vene armee kaevikud, kuid viimase sõdurite seas on läinud liikvele ka rottide ja hiirte levitatavad taudid.
Rott tänaval. Närilised on hõivanud Harkivi oblastis nii Ukraina kui ka Vene armee kaevikud, kuid viimase sõdurite seas on läinud liikvele ka rottide ja hiirte levitatavad taudid. Foto: AZIM KHAN RONNIE / CATERS NEWS / SCANPIX

Ukraina sõjaväeluure väitel on Harkivi oblasti rindel hakanud Vene sõdureid massiliselt murdma nn rotihammustuse palavik, millega kaasneb puhuti ka hirmutav lööve ja verejooks silmadest.

Leptospiroosi nimelist haigust levitavad sellesse nakatunud loomad oma väljaheidetega ning nii lokkabki kaevikus rottide bakteritest vohava uriini ja fekaalidega kokku puutunud Vene sõdurite seas taud, mis põhjustab kohati 40 kraadini küündivat palavikku, ränka peavalu, lööbeid, verejooksu silmadest, neerupuudulikkust, iiveldust ja oksendamist, kirjutas Briti ajaleht The Times.

«Juhtkond eiras Ukraina vastases sõjas osalevate Vene sõjaväelaste kaebusi palavikust, pidades seda järjekordseks viisiks, kuidas hoida kõrvale lahingutegevuses osalemisest,» teatas Ukraina kaitseministeeriumi luure peavalitsus (HUR). «Selle tulemusel kahandas «hiirepalavik» oluliselt Vene «rottide» võitlusvõimet.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles