SAATANLIK PIDUSÖÖK Airbusi jõulupeol hõrgutiste nautimine lõppes 700 töötajale ränga kõhutõvega (2)

Postimees
Copy
Foie gras’st valmistatud roog. Midagi sarnast serveeriti ka Airbusi töötajatele õhtusöögil, mis lõppes sadadele inimestele oksendamise ja kõhulahtisusega.
Foie gras’st valmistatud roog. Midagi sarnast serveeriti ka Airbusi töötajatele õhtusöögil, mis lõppes sadadele inimestele oksendamise ja kõhulahtisusega. Foto: stu_spivack / CC BY-SA 2.0 DEED / Wikimedia Commons

Prantsuse lennuki- ja kosmosetööstusettevõte Airbus Atlantic kattis läinud nädalal oma 2600 töötajale lookas jõululaua, kust ei puudunud ei homaarid ega foie gras’, kuid enam kui veerand pidulistest ägas pärast söömingut oksendamise ja kõhulahtisuse käes.

Prantsuse tervishoiuamet on juhtumi suhtes algatanud uurimise, kirjutas Deutsche Welle. Kohaliku meedia väitel haigestus suur osa töölistest päeva või paari jooksul pärast jõuluõhtusööki ning neile on nüüd saadetud veebiküsitlus, kus neil palutakse üles märkida oma sümptomid.

Seni pole kõhutaudi põhjustanud rooga veel välja selgitatud. Päriselt pole ka selge, kas haigestumiste laine tõi üldse kaasa mõni toidus olnud bakter või läks töötajate seas hoopis levima mõni kõhuviirus. «Uurimine jätkub,» teatas terviseameti esindaja, kelle sõnul peaks tulemusi olema oodata uuel nädalal.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles