KAKS MAARJAT Itaalia konservatiive ärritab samasooliste vanematega jõulusõim (2)

Postimees
Copy
Capocastello di Mercogliano Püha Peetruse ja Pauluse kiriku preester Vitaliano Della Sala poseerib tänavuse jõulusõime juures, kus Jeesuslapse kõrval on kaks ema.
Capocastello di Mercogliano Püha Peetruse ja Pauluse kiriku preester Vitaliano Della Sala poseerib tänavuse jõulusõime juures, kus Jeesuslapse kõrval on kaks ema. Foto: CIRO DE LUCA / REUTERS / Scanpix

Itaalia konservatiivsete katoliiklaste ja poliitikute pühademeeleolu on mõruks teinud Napoli kandis üles seatud jõulusõim, kus Jeesuslapse kõrval põlvitavad tavapärase Maarja ja Joosepi kuju asemel hoopis kaks ema.

Jõulusõimed kuuluvad valdavalt katoliikliku Itaalia pühadekommete juurde, kuid nende olemusega eksperimenteerimine on viimastel aastatel tekitanud üksjagu hõõrumist. Kahe emaga jõulusõime üles seadnud Avellino provintsis asuva Capocastello di Mercogliano Püha Peetruse ja Pauluse kiriku preester leiab aga, et ajaga tuleb kaasas käia.

«Ma tahtsin selle stseeniga näidata, et perekonnad pole enam vaid traditsioonilised,» ütles uudisteagentuurile Reuters kirikuõpetaja Vitaliano Della Sala. «Oma kogudustes näeme üha enam lapsi uut tüüpi peredest, mis eksisteerivad ja moodustavad osa meie ühiskonnast – lahku läinud ja lahutatud inimeste lapsed, homopaarid, vallalised inimesed, noored emad.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles