Briti ajaleht: Venemaal kogub hoogu sõjavastane naiste protestiliikumine

Copy
Vene sõdurite naisi esindav Paulina üleeile Moskvas ajakirjanikega vestlemas. Valged rätid, nagu kannab Paulina, on saanud naiste liikumise «Tee koju» sümboliks.
Vene sõdurite naisi esindav Paulina üleeile Moskvas ajakirjanikega vestlemas. Valged rätid, nagu kannab Paulina, on saanud naiste liikumise «Tee koju» sümboliks. Foto: Igor Generalov / Boris Nadeždini kampaania / AP / Scanpix

Venemaal kogub hoogu nõndanimetatud mobiliseeritute naiste liikumine, mis rikub üha enam Kremli edastatavat pilti väidetavast rahva toetusest agressioonile Ukrainas, kirjutas Briti ajaleht The Guardian.

Liikumine ühendab mullu sunniviisiliselt sõtta värvatud meeste naisi, aga ka nende Vene meeste emasid, õdesid, tütreid, isasid, vendi ja poegi. Liikumine on muutumas organiseeritumaks ja järk-järgult radikaliseerumas, kirjutab ajaleht.

Sellel on juba oma selge ja äratuntav sümbol – valge rätt, mida naised kannavad. Nad levitavad sotsiaalvõrgustikes videosõnumeid, milles räägivad vajadusest oma mehed rindelt demobiliseerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles