VERINE JÕULUTÜLI USAs lõppes jõulukingitüli õdede-vendadevahelise tulistamisega

Postimees
Copy
Florida osariigi piirkondliku politsei pressikonverents, kus selgitati peretüli ja tulistamise tagamaid. 26. detsember 2026.
Florida osariigi piirkondliku politsei pressikonverents, kus selgitati peretüli ja tulistamise tagamaid. 26. detsember 2026. Foto: Tampa Bay Times / Zuma / Scanpix

Jõulupühade ajal läks üks USA Florida osariigis elav perekond niimoodi tülli, et politseil tuli arreteerida kaks teismelist venda ja päästjatel tuli nende õde viia surnukuuri.

Riid lahvatas peres nädalavahetusel kaubanduskeskuses jõulukingituste pärast. Vaidlus läks kriitiliseks selle üle, kes saab kõige enam kingitusi, vahendas Briti rahvusringhääling BBC.

Koos osteti jõulukingitusi, selgitas USA meedia. Poes viibisid 14-aastane ja 15-aastane perepoeg, nende 23-aastane õde ja 10-kuune õelaps ning ema. Teismelised vennad läksid tülli selle pärast, kes saab rohkem jõulukinke.

«Pere tülitses selle pärast, kes mida saab ja mille peale raha kulutatakse. Selline suur vaidlus käis,» selgitas eile ajakirjanikele Pinellase piirkonna politseiülem Bob Gualtieri.

Florida osariigi piirkondliku politsei teatel jätkus poistevaheline riid vanaema juures Largo linnas, kuhu õhtuks edasi sõideti. Sõnasõja kulminatsiooni hetkel haaras 14-aastane vend relva ja sihtis oma venda. Siis sekkus vanem õde, kes käskis vennal maha rahuneda, vahendas CBC News.

Seejärel noormees tulistaski oma õde, mispeale jooksis tuppa vanem vend, haarates oma relva ja tulistades omakorda nooremat venda. 15-aastane noormees ise põgenes seejärel sündmuskohalt, visates relva minema. Tegemist oli poolautomaatsete käsirelvadega.  

Kuul tabas esmalt noormehe 23-aastast õde rindu, kelle süles oli kandekotis tema 10-kuune poeg. Imikul õnnestus pääseda vigastustega. Õe haav oli aga saatuslik ja noor naine suri sisemise verejooksu tagajärjel. Naist jäi leinama ka teine alaealine laps.

Haiglasse viidi perekonna noorem, 14-aastane vend, kes tõsteti operatsioonilauale, aga kelle seisund on nüüdseks stabiilne. Juba haiglas võeti noormees vahi alla. Vanema venna arreteeris politsei samuti. Mõlemad noormehed on varem karistatud autode varguste tõttu. 

Juhtum on nüüdseks jõudnud ka kohaliku prokuratuuri lauale ning nii 14-aastast kui 15-aastast noormeest ootavad ees süüdistused esimese astme mõrvas ja viimast ka asitõendite rikkumises.

Politsei on mõrvarelvad üles leidnud ja sündmuse ajajoone kaardistanud, vahendas BBC. Kohalikul kohtul on kaalutlemisõigus küsimuses, kas teismelistele määratakse täisealistega võrdväärne karistus või koheldakse neid veel alaealistena, viitas CBC News.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles