PADA SÕIMAB KATELT Erdoğan võrdles Iisraeli peaministrit Hitleriga, Netanyahu ei jäänud võlgu (8)

Postimees
Copy
Benjamin Netanyahu (vasakul) ja Recep Tayyip Erdogan.
Benjamin Netanyahu (vasakul) ja Recep Tayyip Erdogan. Foto: Ronen Zvulun/Ozan Kose/AFP/Scanpix

Türgi president Reccep Tayyip Erdoğan võrdles Iisraeli peaministrit Benjamin Netanyahu Saksa natsionaalsotsialistliku diktaatori Adolf Hitleriga. Netanyahu süüdistas Türgi riigipead kurdide genotsiidis.

Kodumaises tele-eetris mõistis Erdoğan hukka Iisraeli sõjategevuse Gazas. «Kaheksakümmend päeva on möödas rünnakute alustamisest Gazas, selle ajaga on hävitatud kõik inimkonna väärtused. Netanyahu, kes paneb täna kuritegusid toime, ei erine Hitlerist ja tema tegemistest 80 aastat tagasi natsi-Saksamaal,» kritiseeris Türgi riigipea, osutade poolalasti meestele Gaza staadionil, kelle Iisraeli sõdurid kokku kogusid. «Kuidas see erineb Hitlerist?» märkis Erdoğan.

Kriitika ei jäänud Iisraelis tähelepanuta. Netanyahu andis Erdoğanile vastulöögi. «Erdoğan, kes viib läbi kurdide genotsiidi ja hoiab maailmarekordit võimukriitiliste ajakirjanike vangistamises, on viimane, kes peaks meile moraali lugema,» märkis Netanyahu kommentaaris. «Iisraeli sõjavägi (IDF) on kõige moraalsem sõjavägi maailmas, kes võitleb ja elimineerib maailma brutaalseimat organisatsiooni Hamas-Daeshi, kes viib läbi inimsusevastaseid kuritegusid. Erdoğan kiidab seda ja võõrustab selle kõrgemaid ametnikke,» ütles juudiriigi peaminister.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles