Kilodele ja grammidele truuks jäävad britid hakkavad veini müüma pindi kaupa

Postimees
Copy
Britid võistlevad tänavu oktoobris Penrithis kella keeramise puhul korraldataval festivalil pindiste klaasidega võidujooksus. Peagi tohib ka kõrtsis müüa veini pindi kaupa.
Britid võistlevad tänavu oktoobris Penrithis kella keeramise puhul korraldataval festivalil pindiste klaasidega võidujooksus. Peagi tohib ka kõrtsis müüa veini pindi kaupa. Foto: Stuart Walker/i-Images/ZUMA Press/Scanpix

Kuigi rahva üksmeelse vastuseisu tõttu otsustas Ühendkuningriik loobuda plaanist hakata poes kilode ja grammide asemel kaupa kaaluma naeltes ja untsides, lubatakse edaspidi veini müüa sarnaselt õllele ja piimale pinthaaval ehk 568 milliliitri kaupa.

Ühendkuningriigi varasem peaminister Boris Johnson esitles mullu suvel oma plaani liikuda kaupade müügil meetermõõdustikult tagasi Inglise süsteemi mõõtühikutele kui suurt võitu, mis saab teoks tänu EList lahkumisele, vahendas The Times.

Jõuluaegses vaikuses teatas nüüd aga Rishi Sunaki valitsus, et ettevõtlus- ja kaubandusministeerium on plaanist loobunud, kuna rohkem kui 100 000 briti käest arvamuse küsimisel selgus, et ligi 99 protsenti neist eelistab, et kilod ja grammid ning liitrid ja milliliitrid jääks kas peamiseks või ainsaks mõõtühikuks, milles arveldatakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles