ÜLEVAADE Mis juhtub Patruševiga ja kuhu kadusid munad? (3)

Andres Herkel
, toimetaja
Copy
Nikolai Patrušev (paremal) ja Hiina välisminister Wang Yi 2023. aasta märtsis Moskvas julgeolekunõupidamisel. Patrušev armastab end tihti näidata Moskva Hiina-poliitika kujundajana.
Nikolai Patrušev (paremal) ja Hiina välisminister Wang Yi 2023. aasta märtsis Moskvas julgeolekunõupidamisel. Patrušev armastab end tihti näidata Moskva Hiina-poliitika kujundajana. Foto: Cao Yang / Xinhua via AP

Enne jõulupühi Wall Street Journalis ilmunud artikkel «Kuidas Putini parem käsi Prigožini kõrvaldas» tekitas ligi nädala jooksul venekeelses Ukraina-meelses sotsiaalmeedias vastukajade laviini.

Kremli mõjuvõimsa manipulaatorina on siin kujutatud endine FSB juht ja praegune Venemaa Julgeolekunõukogu sekretär Nikolai Patrušev.

Enamasti hekseldavad kommentaarid Patruševi esiletoomisel ühte vandenõuteooriate põhiküsimust – kellele on see kasulik? Vastused on seinast seina, aga kõnelevad ikkagi kõik sellest, et midagi on Patruševiga juhtumas. Kas WSJ artikkel oli Patruševi vastu või hoopis tema tellitud? Jällegi – mõlemad variandid on olemas, justkui saaksidki Kremli eri tiivad WSJ-lt endale sobivaid artikleid küsida.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles