Briti kaitseministeerium: Vene päeva keskmised kaotused suurenesid tänavu 300 mehe võrra

Postimees
Copy
Sõdurivande andmise tseremoonia Volgogradis.
Sõdurivande andmise tseremoonia Volgogradis. Foto: Kirill Braga/Sputnik/Scanpix

Võrdluses möödunud aastaga suurenesid tänavu Vene relvajõudude kaotused Ukrainas pea 300 haavatu ja hukkunu võrra, kirjutab Suurbritannia kaitseministeerium tänases luureraportis.

Raporti andmed tuginevad Ukraina relvajõudude igapäevasele statistikale, mida London on varem hinnanud suurusjärkude mõttes usutavaks.

Brittide hinnangul näitab Vene poole kaotuste sedavõrd märkimisväärne kasv, et sealne armee on muutunud kvaliteedilt nõrgemaks ja mängib aina enam arvulisele üleolekule pärast reservistide «osalist mobiliseerimist» möödunud aasta septembris.

Selleks, et taastada hästi treenitud ja kogenud sõjaline koosseis Venemaal, läheb brittide kalkulatsioonide järgi aega vähemalt viis, aga võimalik, et kuni kümme aastat.

Samuti tuuakse raportis välja, et kui kaotuste senine tempo peaks jätkuma ka tuleval aastal, on Ukrainas enne 2025. aastat langenud ja viga saanud üle poole miljoni Vene sõduri.

Võrdluseks tuuakse, et üheksa aastat kestnud Nõukogude-Afganistani sõjas olid Moskva kaotused 70 000 võitlejat.

Selle kuu alguses teatas Briti kaitseministeerium, et selle aasta november oli Vene poole jaoks kõige suuremate kaotustega, kuna kaotati keskmiselt üle 900 sõduri päevas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles