VIDEO Tokyo lennuväljal põrkas kaks lennukit kokku, hukkus viis inimest

Copy
Haneda lennuväljal süttis Japan Airlinesi lennuk.
Haneda lennuväljal süttis Japan Airlinesi lennuk. Foto: ISSEI KATO / REUTERS / SCANPIX

Tokyo Haneda lennujaamas lahvatas lennurajal põlema Japan Airlinesi lennuk.

Jaapani ringhääling NHK vahendas kaadreid lennukist, mis maandumisel süttis. Kaadritest oli näha, kuidas lennuki akendest ja kere alt väljusid leegid. Samuti süttis lennurada. 

NHK teatas ametivõimudele viidates, et lennuk põrkas pärast Hanedas maandumist kokku rannikuvalvelennukiga. NHK andmetel suudeti kõik pardal viibinud 379 inimest evakueerida.

Jaapani transpordiminister Tetsuo Saito teatas täna pärastlõunal, et rannikuvalvelennuki pardal viibinud viis inimest surid. Lennuki kapten sai tõsiselt vigastada, kuid siiski pääses.

Rannikuvalvelennuk oli viimas toiduabi esmaspäeval tugeva maavärina üle elanud piirkondadesse, vahendab NHK.

Reisiennuk saabus pealinna Hokkaidōlt.

Ühismeedias jagatakse esimesi kaadreid lennuki pardalt.

Haneda rahvusvaheline lennujaam on üks kahest peamisest Tokyot teenindavast lennujaamast. Lennujaam on peamiselt Japan Airlinesi ja All Nippon Airwaysi kodulennujaam.

Välisministeerium: reisilennukis Eesti kodanikke ei viibinud

Seoses lennuõnnetusega Haneda lennuväljal Tokyos ning eelneval päeval aset leidnud maavärinaga Jaapanis, soovitab välisministeerium Jaapanis viibijatel järgida kohalike ametivõimude korraldusi.

Lühiajaliselt on tänase seisuga oma viibimise Jaapanis registreerinud 10 Eesti kodanikku. Välisministeeriumile teadaolevalt reisilennukis Eesti kodanikke ei viibinud. Välisministeerium saatis 1. jaanuaril, sellel hetkel oli oma lühiajalisi reisi Jaapanisse registreerunud 4 Eesti kodanikku, sõnumi infoga tsunamihoiatusest ning soovituse rannikupiirkonnast eemale liikuda. Välisministeeriumi poole ei ole abi saamiseks ükski kodanik pöördunud.

Reisi planeerides soovitab välisministeerium alati külastada ning oma reis registreerida veebilehel Reisi Targalt https://reisitargalt.vm.ee/registreeri-reis/.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles