Iisrael tappis Beirutis Hamasi asejuhi (6)

Postimees
Copy
Beiruti äärelinnas asuv väidetav Hamasi kontor, millele Iisrael korraldas droonirünnaku.
Beiruti äärelinnas asuv väidetav Hamasi kontor, millele Iisrael korraldas droonirünnaku. Foto: AFP/SCANPIX

Hamasi televisiooni teatel tapeti täna Hamasi äärmusrühmituse asejuht, kui Iisrael ründas Beiruti äärelinnas asuvat Hamasi keskust.

Hamasi ametlik kanal teatas, et Saleh al-Aruri tapeti «reetlikus sionistlikus rünnakus».

Beiruti kõrge julgeolekuallikas ütles, et Iisraeli rünnakus tapeti lisaks Arurile ka tema ihukaitsjad. Liibanoni riigimeedia teatel sai rünnakus surma kuus inimest.

Iisraeli rünnak leidis aset Beiruti lõunapoolses äärelinnas, mis on Hamasi liitlase Hizbollahi kants.

«Vaenulik Iisraeli droon ründas Hamasi kontorit Al-Sharq Sweetsi lähedal Al-Musharrafiyas,» teatas riiklik uudisteagentuur NNA.

57-aastane Aruri oli üks Hamasi sõjalise tiiva asutajatest ja juhatas äärmusrühmituse sõjalise tiiva tegevust Läänekaldal. Liibanonis elav mees oli ka Hamasi poliitbüroo asejuht.

Liibanoni peaminister mõistis hukka Aruri tapmise Beirutis ja ütles, et selle eesmärk on tõmmata Liibanon Iisraeli-Hamasi sõtta.

«Peaminister Najib Mikati mõistis hukka plahvatuse Beiruti lõunapoolses äärelinnas, mis tappis ja vigastas paljusid,» ütles peaministri kabinet avalduses, lisades, et selle eesmärk on «tõmmata Liibanon uude vastasseisu faasi».

Hamasi vanemametnik Izzat al-Rishq vandus, et Aruri tapmine ei mõjuta Hamasi vastupanu Gazas.

«See tõestab taas vaenlase täielikku läbikukkumist kõigi oma agressiivsete eesmärkide saavutamisel Gaza sektoris,» ütles al-Rishq avalduses.

Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu oli ähvardanud Aruri tappa juba enne 7. oktoobri Hamasi terrorirünnakuid.

Iisraeli luureteenistus usub, et Aruri aitas kavandada 2014. aastal kolme Iisraeli teismelise röövimist ja tapmist ning arvukalt teisi rünnakuid, vahendab Times of Israel.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles