Poola minister: sõjaväe suurendamise asemel tugevdagem luuret

Copy
Poola riikliku julgeolekunõukogu 2023. aasta 20. detsembri istungil Varssavis osalesid teiste seas ka välisminister Radosław Sikorski (vasakul), eriteenistusi koordineeriv portfellita minister Tomasz Siemoniak ja relvajõudude kindralstaabi ülem kindral Wiesław Kukuła.
Poola riikliku julgeolekunõukogu 2023. aasta 20. detsembri istungil Varssavis osalesid teiste seas ka välisminister Radosław Sikorski (vasakul), eriteenistusi koordineeriv portfellita minister Tomasz Siemoniak ja relvajõudude kindralstaabi ülem kindral Wiesław Kukuła. Foto: PAWEL SUPERNAK / EPA / Scanpix

Poola eriteenistusi koordineeriv portfellita minister Tomasz Siemoniak teatas suutmatusest tõsta riigi sõjavägi potentsiaalsete vastaste tasemeni ning kutsus üles arendama eriteenistusi.

«Demograafilistel põhjustel ei saa me kunagi sama suurt sõjaväge kui meie tõenäolistel vastastel,» ütles Siemoniak kolmapäeval ringhäälingule.

«Selle korvamiseks peab meil olema suurepärane luure. Maailmas on palju näiteid, mis osutavad, et head luureagentuurid suurendavad riigi julgeolekut oluliselt,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles