ÜLEVAADE Poliitiline komeet Arestovõtš hakkas suure hoo pealt kukkuma (2)

Andres Herkel
, toimetaja
Copy
Kiiev. Ukraina presidendi kantselei nõunik Oleksi Arestovõtš andmas Postimehele intervjuud Hotell Intercontinentalis. 15. november 2022.
Kiiev. Ukraina presidendi kantselei nõunik Oleksi Arestovõtš andmas Postimehele intervjuud Hotell Intercontinentalis. 15. november 2022. Foto: Erik Prozes

Oleksi Arestovõtši isik on sõja ajal palju tähelepanu pälvinud nii Ukrainas kui ka laiemalt. Miks on aga tema vahepeal kõrgusse küündinud populaarsusreiting nüüd kivina kukkumas?

Oleksi Arestovõtši ümber on salapära ja segadust üksjagu. Laiemalt sai ta tuntuks siis, kui Venemaa täiemõõduline sissetung Ukrainasse oli alanud ja ta oli parasjagu ametis Ukraina Presidendi Kantselei «mittekoosseisulise nõunikuna». Selle vahest mitte kõige säravama tiitliga andis mees sõja algfaasis arvukaid intervjuusid.

Ka Arestovõtši kõige teravamad kriitikud ütlevad, et sel ajal oli tal positiivne roll – rahustas rahvast ja mobiliseeris. Teda nimetati psühholoogiks, isegi Ukraina rahva peapsühhiaatriks, ehkki oma teadmised neil aladel on ta hankinud kui iseõppija. Aasta tagasi tuli esimene suur fopaa, mis näitas, kui halvasti Arestovõtš mõnes olukorras ukrainlaste meeleolusid tajub.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles