Senat kinnitas USA uueks suursaadikuks Eestis Jeffrey D. Levine'i

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ameerika Ühendriikide Eesti suursaatkonnas Tallinnas tähistatakse traditsiooniliselt USA iseseisvuspäeva.
Ameerika Ühendriikide Eesti suursaatkonnas Tallinnas tähistatakse traditsiooniliselt USA iseseisvuspäeva. Foto: Peeter Langovits

USA Senat kinnitas reedel ametisse Ameerika Ühendriikide uue suursaadiku Eestis, kelleks saab Jeffrey D. Levine.

Jeffrey D. Levine'i kandidatuuri suursaadikuks esitas president Barack Obama, 21. märtsil kiitis tema kandidatuuri heaks USA senati välissuhete komitee.

Levine on 27-aastase karjääri jooksul USA välisteenistuses olnud USA Budapesti saatkonna asjur ning diplomaatilisel tööl Bulgaarias, Brasiilias, Küprosel, Malaisias ja Peruus.

Ameerika Ühendriikide senine suursaadik Eestis Michael C. Polt esitas president Ilvesele volikirja 2009. aasta septembris. Enne teda suursaadikuks olnud Stanley Davis Phillips lahkus ametist 2009. aasta jaanuaris.

Senati välissuhete komitees esinedes nimetas Levine Eestit «kaasaegse vabaturu edulooks».

«Isegi ülemaailmse majanduskriisi ajal on Eesti eelarvepoliitika ja majanduslik olukord pidevalt paranenud. Pärast enam kui aasta eurotsooni liikmena on Eesti majanduse olukord tugevam kui kunagi varem,» rääkis suursaadik.

Levine tõstis esile Eesti panust NATO-s ja nimetas komiteele ka Eesti «makstud kõrget hinda»: 11 kaotatud sõdurit Iraagis ja Afganistanis.

Jeffrey D. Levine'i Eestisse saabumise aeg pole veel teada.

USA Senat kinnitas reedel ametisse ka uued suursaadikud Barbadosel, Kambodžas, Horvaatias, Gruusias, Haitil, Kosovos, Lätis, Liibüas, Maltal, Nicaraguas, Panamal, Togol, Tuneesias ja Uruguais.

Vaata uue suursaadiku fotot!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles