ÜLEVAADE Vene-sidemetega oligarh teatas Gruusia poliitikasse naasmisest

Christopher Aloe
, toimetaja
Copy
Aasta lõpus poliitikasse naasnud Bidzina Ivanišvili juhtis enda loodud partei Gruusia Unistus 2020. aasta parlamendivalimistel valimisvõidule.
Aasta lõpus poliitikasse naasnud Bidzina Ivanišvili juhtis enda loodud partei Gruusia Unistus 2020. aasta parlamendivalimistel valimisvõidule. Foto: Zurab Kurtsikidze/EPA/Scanpix

Gruusia endine peaminister, oma varanduse Venemaal teeninud oligarh Bidzina Ivanišvili teatas poliitikasse naasmisest 30. detsembril valitseva partei Gruusia Unistuse aastalõpukongressil, kus ta valiti partei auesimeheks.

Opositsiooni sõnul näitab see samm, et oligarh kardab oktoobris toimuvaid parlamendivalimisi, ning tagasitulek kinnitab tema senist rolli poliitikas ehk riigi varivalitsejaks olemist.

Endine peaminister eitas, et tema poliitiline tagasitulek on seotud eelseisvate valimistega, sest tema sõnul võidaks partei need isegi valimiskampaaniata. Naasmise peamise põhjusena nimetas ta opositsiooniparteide täielikku läbikukkumist – efektiivse tegutsemise asemel nood vaid valetavat läbi oma meediakanalite. «Kõik on selle olukorraga nii harjunud, et see ei tekita valitsejatele enam vähimatki ebamugavust,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles