Raport: välisriigid maksid Trumpi firmadele tema ametiajal miljoneid

Copy
USA endine president Donald Trump kohtumas Hiina president Xi Jinpingiga G20 tippkohtumisel Jaapanis 29. juunil 2019. aastal.
USA endine president Donald Trump kohtumas Hiina president Xi Jinpingiga G20 tippkohtumisel Jaapanis 29. juunil 2019. aastal. Foto: Kevin Lamarque / Reuters / Scanpix

Saudi Araabia, India, Türgi ja Kongo Demokraatliku Vabariigi ametnikud olid umbes 20 riigi esindajate seas, kes maksid Trumpi hotelli- ja kinnisvaraäridele tema presidentuuri ajal raha, kirjutasid esindajatekoja järelevalvekomisjoni demokraadid raportis.

Raporti autorite sõnul rikub selline tulu välisriikidelt põhiseadusliku välistasude keeldu.

«Donald Trump võttis presidendina vastu enam kui 7,8 miljoni dollari väärtuses makseid välisriikidelt ja nende liidritelt, nende seas maailma ühtedelt kõige jubedamatelt režiimidelt,» öeldi raportis pealkirjaga «Valge Maja müügiks» («White House for Sale»).

«Me teame vaid mõnede maksete kohta, mis liikusid ekspresident Trumpi kätesse kahel tema ametiaastal ja vaid 20st maailma enam kui 190 riigist läbi nelja tema enam kui 500 ettevõttest.»

Hiina puhul väidetakse, et Peking, aga ka ettevõtted, nagu ICBC pank ja Hainan Airlines, maksid Trumpi firmadele 5,5 miljonit dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles