BRITI MEEDIA Zelenskõi räägib kurtidele kõrvadele, oht Kremli provokatsioonideks Balti riikides suureneb (27)

Copy
NATO õppused Poolas 1. detsembril 2023. a.
NATO õppused Poolas 1. detsembril 2023. a. Foto: Trevares Johnson / ZUMA / SCANPIX

President Volodõmõr Zelenskõi kõned ei tööta enam sama hästi kui aasta tagasi ja lääneriikide liidrid peavad hakkama ise valjuhäälsemalt oma valijatega Venemaa agressioonist rääkima, vahendas Briti nädalakiri The Economist hiljuti.

On loomulik, et pikalt sõjas oleva riigi president muutub pettunuks ja vihaseks, nähes, kuidas tema pingutused maailmas oma rahvale sõjalist ja rahalist toetust koguda, ei kanna vilja. USA kongress hoiab kinni 61 miljardit dollarit ja EL ei suutnud kokku leppida 50 miljardi euro eraldamises Ukraina abistamiseks. Need on summad, mida Ukraina vajab eluspüsimiseks, sest puudu on relvadest. Rahalist tuge oleks vaja kiiresti.

Detsembri lõpus The Economistile intervjuu andnud Ukraina president ei olnud enam see mees, kes võitles Ukrainale rahvusvahelise toetuse nimel sõja esimestel kuudel, vahendasid Briti ajakirjanikud. «Kui annate meile raha või annate meile relvi, siis aitate iseennast,» selgitas Zelenskõi, lisades, et nii päästavad lääneriigid oma lapsi, mitte ainult Ukraina omasid.

Tagasi üles