ÜLEVAADE Äärmuslased üritavad Saksa põllumeeste meeleavaldust kaaperdada (1)

Külli Kapper
, välisuudiste toimetaja
Copy
Põllumeeste valitsusvastane meeleavaldus Berliinis. Traktoritel ja veokitel võis näha paremäärmusliku partei Alternatiiv Saksamaale (AfD) logoga plakateid, millest ühe tekst teatab, et Saksamaa vajab uusi valimisi.
Põllumeeste valitsusvastane meeleavaldus Berliinis. Traktoritel ja veokitel võis näha paremäärmusliku partei Alternatiiv Saksamaale (AfD) logoga plakateid, millest ühe tekst teatab, et Saksamaa vajab uusi valimisi. Foto: Christian Ditsch/Imago/Scanpix

Saksamaal algasid üleriigilised põllumeeste meeleavaldused valitsuse plaani vastu vähendada põllumajandussektori toetusi ja maksusoodustusi. Berliin näeb selle taga paremäärmuslike jõudude tegevust riigivastaste meeleolude õhutamiseks ja oma poliitilise populaarsuse kasvatamiseks.

Põllumehed andsid eri paikades üle Saksamaa esmaspäeval suurte, nädal aega kestvate protestide avapaugu. Üle terve riigi blokeerisid võimsad põllutöömasinad ja veokid maanteid, linnatänavaid ja -platse.

Oma suure moodsa tehnika väljatoomisega, ummikutega, loosungite ja valjuhäälse käraga üritatakse sakslastele ja riigijuhtidele selgeks teha, et kohalikud põllumehed surevad sisuliselt välja, kui valitsus koos parlamendienamusega neile jagatud toetuste kallale asub.

«Kasutame oma põhiõigust teavitada ühiskonda ja poliitilist eliiti, et Saksamaa vajab konkurentsivõimelist põllumajandussektorit,» selgitas Saksa Põllumeeste Liidu president Joachim Rukwied esmaspäeval ajakirjale Stern meeleavalduse tagamaid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles