Zelenskõi saabus üllatusvisiidile Vilniusesse

Postimees
Copy
Leedu president Gitanas Nausėda ja Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi.
Leedu president Gitanas Nausėda ja Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi. Foto: TOMS KALNINS/EPA/Scanpix

Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi maandus täna hommikul Vilniuses, tema visiiti hoiti julgeolekukaalutlustel viimse hetkeni salajas.

«Kallid Leedu inimesed! Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi tuleb täna Leetu. Kell 15.30 kutsun ma kõiki Daukanto väljakule, kus Ukraina president pöördub rahva poole, et tänada teid kõiki väsimatu toetuse eest Ukraina ja selle rahva aitamisel,» kirjutas Leedu president Gitanas Nausėda sotsiaalmeedias.

Zelenskõi peab Nausėdaga kahepoolse kohtumise, millele järgneb pressikonverents.

Kell 15.30 esineb Zelenskõi kõnega Daukanto väljakul, kuhu on kutsutud kõik huvilised.

Zelenskõi rõhutab visiidi ajal ka Ukraina Euro-Atlandi integratsiooni tähtsust, koostöö jätkumist kaubanduse ja energeetika vallas ning räägib Ukraina rahuplaanist.

Leedu omalt poolt võib teatada uuest abipaketist Ukrainale, vahendab LRT.

Edasi külastab Zelenskõi ka Tallinnat ja Riiat.

«Eesti, Läti ja Leedu on meie usaldusväärsed sõbrad ja põhimõttekindlad partnerid,» kirjutas Zelenskõi sotsiaalmeedias. «Julgeolek, ELi ja NATO integratsioon, koostöö elektroonilise sõjapidamise ja droonide vallas ning edasine Euroopa toetuse koordineerimine on kõik agendas.»

«Aga eelkõige meie tänulikkus. Kompromissitu toetuse eest alates 2014. aastast ja eriti nüüd, täiemahulise Vene agressiooni ajal,» lisas Zelenskõi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles