SOOME MEEDIA Orpo valitsus ei kavatse Vene piiri avada veel vähemalt kuu

Copy
Vaalimaa piiripunkt, mis suleti Venemaa tekitatud rändesurve tõttu, 16. detsembril 2023. a.
Vaalimaa piiripunkt, mis suleti Venemaa tekitatud rändesurve tõttu, 16. detsembril 2023. a. Foto: Lauri Heino/LEHTIKUVA/SIPA/Scanpix

Soome valitsus kavatseb pikendada Venemaa piiri kinniolekut veel kuu aja võrra, teatas Soome meedia täna.

«Mitmest allikast saadud teabe kohaselt kavatseb valitsus langetada otsuse idapiiri kinnioleku pikendamise kohta. Ametlikku otsust selles küsimuses veel tehtud ei ole,» kirjutab ajaleht Ilta-Sanomat.

Väljaande andmeil langetatakse keelu pikendamise otsus homme.

Ka ajaleht Helsingin Sanomat kirjutab oma allikatele viidates, et reisijate piiriületuse keeldu pikendatakse veel kuu aja võrra.

Peaminister Petteri Orpo ütles teisipäeval Ylele, et «Soome ei ava piiri, kuni on selgeid märke või ähvardusi, et Venemaa jätkab viivitamatult oma tegevust (st kolmandate riikide pagulaste piirile saatmist – IF).»

«Praegu minu käsutuses oleva teabe põhjal ei ole Venemaal midagi muutunud. Usun, et ohuhinnang on sama. See viitab, et vajalik on edasine vastutegevus,» sõnas ta.

Soome valitsus otsustas novembris sulgeda reisijatele kõik kaheksa idapoolset piiripunkti, tuues põhjuseks väidetava Venemaa poolse kolmandatest riikidest pärit migrantide massilise lubamise Soome piirile.

12. detsembril avati kaks piiripunkti, kuid 14. detsembril sulges valitsus need julgeoleku huvides taas kuuks ajaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles