VIDEO Harkivis hävitas Vene rünnak ajakirjanike seas menuka hotelli

Postimees
Copy
Päästjad eile Harkivis Park hotelli rusude juures.
Päästjad eile Harkivis Park hotelli rusude juures. Foto: Sergei Kozlov / EPA / Scanpix

Eile Harkivit tabanud Venemaa raketirünnaku ohvrite arv on Ukraina päästeteenistuse andmeil kerkinud 13 inimesele. Rünnakus sai kahjustada Park hotell, mis oli populaarne välisajakirjanike seas, mistõttu on kannatanute hulgas ka Türgi ajakirjanik.

Vene väed ründasid Harkivit eile juba neljandat päeva järjest, kasutades Belgorodi oblastist teele saadetud S-300 rakette, vahendas The Kyiv Independent.

Rünnaku ajal viibis Harkivi kesklinnas asuvas hotellis teadaolevalt üle 30 tsiviilisiku ning kannatada said nii külastajad kui personal.

«Üks rakett tabas maapinda hoone fassaadi lähedal ja teine tabas hoone katust, mille tagajärjel hävis osaliselt hotelli tagumine osa,» ütles Harkivi oblasti kuberner Oleh Sõnjehubov.

Vabakutseline ajakirjanik Sergio Olmos kirjeldas, kuidas kõnealune hotell oli talle justkui teiseks koduks.

«Viibisin siin igal Harkivi reisil, mõnikord elasin hotellis nädalaid. Selle koha pererahvas ja töötajad panid mind ja paljusid teisi ajakirjanikke tundma end turvaliselt ja koduselt ka kõige pimedamatel öödel. Ma ei ole kunagi varem olnud nii tänulik ühele hotellile,» kirjutas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles