Jaapani noored ei taha abielluda ega lapsi saada (1)

Postimees
Copy
Jaapani ühiskonnas on aina vähem inimesi, kes tahaksid abielluda või lapsi saada. Suur osa noortest pole kunagi romantilises suhtes olnudki.
Jaapani ühiskonnas on aina vähem inimesi, kes tahaksid abielluda või lapsi saada. Suur osa noortest pole kunagi romantilises suhtes olnudki. Foto: RICHARD A. BROOKS/AFP/Scanpix

Aina enam Jaapani noori ei taha abielluda ega lapsi saada. Veelgi enam - suur osa üksikutest jaapanlastest ei ole kunagi üheski romantilises suhtes olnudki, selgus kohaliku tööagentuuri küsitlusest.

Enam kui kolmandik vallalistest täiskasvanutest vanuses 20 kuni 49 ei ole kunagi olnud üheski romantilises suhtes, selgus Jaapani tööagentuuri Recruit Holdings läbiviidud uuringust, kus küsitleti kokku 1200 üksi elavat inimest.

Kui kahekümnendates eluaastates vastanutelt küsiti, miks nad pole enda kõrvale kedagi leidnud, vastasid 19 protsenti naistest ja peaaegu 23 protsenti meestest, et kohtingutel käimine raiskab liiga palju aega ja raha. Põhjusega nõustus ka ligi veerand kolmekümnendates eluaastates naistest. Veel 2021. aastal arvas sama kõigest 15 protsenti 30. eluaastates naisi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles