VIDEO Erakordne üleujutus on Kongo jõe kallastel nõudnud sadu inimelusid

Postimees
Copy
Inimesed Kongo DV pealinna Kinshasa üleujutatud ja rämpsu täis tänavatel. Veetase Kongo jões on kerkinud viimase 60 aasta rekordtasemele.
Inimesed Kongo DV pealinna Kinshasa üleujutatud ja rämpsu täis tänavatel. Veetase Kongo jões on kerkinud viimase 60 aasta rekordtasemele. Foto: Justin Makangara / Reuters / Scanpix

Kongo jõgi on tõusnud viimase 60 aasta kõrgeimale tasemele, tuues kaasa üleujutusi terves Kongo Demokraatlikus Vabariigis ja Kongo Vabariigis ning põhjustades rohkem kui 300 inimese surma.

Kongo Demokraatliku Vabariigi transpordiministeeriumi jõeteede ameti hüdroloogiaspetsialisti Ferry Mowa sõnul väljastas tema büroo ebatavaliselt kõrge veetaseme tõttu hoiatuse detsembri lõpus ning toonitas juba siis, et kogu Kongo jõe kaldal asuva pealinna Kinshasa lammiala võib jääda tulvade alla.

Eile kerkis veetase jões 6,20 meetrit üle merepinna, mis jääb napilt alla 1961. aasta rekordile 6,26 meetrit üle merepinna, rääkis ekspert uudisteagentuurile Reuters. Mowa lisas, et üleujutused järgnesid erakordselt tugevatele vihmadele sisemaal. «On hädavajalik, et inimesed, kes elavad jõe ääres, liiguksid mujale,» ütles Mowa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles